Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Jarlabergs IF A-Laget

Följ

A-Laget

Följ oss för uppdateringar
Följ
Jarlabergs IF
Fotboll
A-Laget
Tabell
Lag M V O F P
1 IK Hephata 18 16 1 1 49
2 Jarlabergs IF 18 10 6 2 36
3 Fotfolket FF 18 11 3 4 36
4 Gustavsbergs IF FK 18 10 4 4 34
5 AC Azzurri 18 7 1 10 22
6 Sickla IF 18 6 3 9 21
7 Tunisiska FC 18 5 3 10 18
8 Hanvikens FF 18 5 2 11 17
9 Viking Södermalm BK 18 3 4 11 13
10 BK Bleket 18 2 3 13 9

Match

Jarlabergs IF

7 - 1
Nacka IP 2
27 maj 2016
20:00

Sickla IF

Referat

Fantastisk derbyseger! 7-1, med mersmak.

Under fredagkvällen var det ett Sickla som man hittade förvånansvärt långt ner i tabellen, det gör man fortfarande.
Sickla som vi visste är ett bättre lag än vad tabellen visar, har inte slutat att spela fotboll på det sättet de vill.
Ett hårt arbetande lag i sammanhängande lagdelar med en passningsorienterad filosofi med bollinnehav som en viktig pelare.

Innan vi gick ut inför denna match så hade coach Hulte försovit sig, hur man nu kan göra det en fredag kl 19.00... så Adde tog matchsnacket och plockade ut dagens elva.
Vi pratade mycket om att jobba tillsammans idag, vara effektiva när Sickla gjorde sina enkla misstag när de försökte trilla boll, samt att sätta årets högsta press, Atletico-style. Som vi gjorde det...
Jag har aldrig sett ett så hårt jobbande lag i div.6 som publiken fick bevittna på Nacka IP denna vackra försommarkväll.
Pressen sattes redan vid mittbackar och vi lät aldrig Sickla slå en passning innan vi var där med långa tår, hårda tacklingar, väl valda ord och annat ettrigt och jobbigt. Vi visade att det var vi som bestämde.
Redan från start så märkte man att det var Jarlabergs kväll.
Förutsättningar var dock inte de bästa. Calinescu med bruten handled borta, George borta efter operationen, Edde borta med knä-ont, Simon borta efter en bilkrock, OP ute och reser (tar förfriskande drivmedel i magaluf), Jonny drog på sig en otäck sjuka och så vidare...
Ändå var det 15 krigare som togs ut i truppen och som skulle få detta heta nackaderby att sluta med en storvinst för hemmalaget.
1-0 kom tidigt där kaptenen för kvällen, Gugge, spelar tillbaka på rättvänd Adde, instick till Krille som på sedvanligt Krille-manér tar sig förbi centralt och spelar bollen i sidled till Falchi som lägger in bollen i öppen kasse.
2-0 kommer efter några fina spelvändningar och Gus fina vänsterfot levererade ett dunderinlägg till Kina som kom in som en galen burmes från högerkanten. En hel fantastisk nick senare stod det 2-0.
Då kan vi även poängtera att Kina kunde redan då ha gjort både 1 eller 2 mål via mål på 2 mycket fina chanser strax innan.
Kinas mål var klass och vackert, men frågan är om inte 3an är i den högre klassen.

Samma vänsterfot utifrån Gus med ett fint lyft mot en djupledsspringande Adde, upp i en nickduell där hans nick går upp i en fin båge till sig själv och frågan är varför han inte passar tillbaka till en helt ren Krille, eller en ännu renare Kina.
Adde vänder sig och gör en tre-60-cpspark, bissa/brassespark, kalla det va ni vill. Hårt ner i högra hörnet... Kan mycket väl vara årets mål.
4-0 kommer i minut 38 där Wigren endast varit på planen i 2 minuter innan han tar emot bollen centralt och superknorrar in 4an i bortre burgaveln, ett magnifikt mål även det.
WOW VILKEN HALVLEK!
Siffrorna kunde mycket väl varit större och Sickla skulle nog velat ha en längre paus än de 6-7 minuterna de fick, dem var sannerligen i chock.
Christoffer var galet bra på högerbacken, Bose och Bappe helt suveräna i centralt mittlås, Gus OMUTBAR ute till vänster, Gugge jobbade hårdare än aldrig förr och Kina som äntligen fick spela högerytter gjorde ett brakar-jobb ute till höger både offensivt och defensivt.
Adde och Krille lirkade och lirade centralt och vann i stort sett allt centralt.
Falchi kom och mötte mycket och gav Krille mer tid och yta än någonsin, då han är som bäst.
Men mittfältsherren Sebastian "ColoColo" Hernandez ska vi inte ens tala om, fantastisk insats rakt igenom och hade det inte varit för ett uselt målfirande samt det gula kortet så hade man nog kunnat säga att Sebbe gjorde HELT FELFRI insats, för grabben var *** helt ***** otrolig.

Andra halvlek han gå 2 minuter innan det blev 4-1. Tappad markering på bortre ytan, där kom herr Tofte och skallade in tröstmålet för kvällen, ner i backen och upp i nättaket. Fint avslut, bra hörna.
Men mycket mer än så hade inte Sickla.
När JB fått upp flåset igen efter ca 6-7 minuter så var det dags igen.
När sen Linus kommit in, ha jobbat stenhårt i någon tia, smäller in 5-1 så kändes matchen helt tokdöd. Andraboll efter hörna som Gugge får drömläge på, felträff och skottet blir en fantastisk passning som Linus dunkar in från målområdeslinjen i ganska så öppen kasse.

6-1 är ett mönsteranfall där Hampus avslutar sådär iskallt som han aldrig avslutar annars, under keepern, tunnel(?) Mycket fint.

7-1 är också en delikatess, det är matchens stjärna Hernandez som pillar in en frispark från sisådär 20 meter upp i vänstra. Finns på film för er som vill se, kolla på Facebook: @Jarlabergs IF A.

Sen fanns det också rum för fler mål, 2-siffrigt.
Oscar fina spel på fötterna gynnar vårt fina uppbyggnadsspel, sen ska han ha en supercred och en liten highfive för sin superbenparad i slutminuterna. Det gäller att vara på tå hela tiden och den räddningen var magnifik.

Linus, Wigren och Hampus kommer in från bänken och gör alla grovjobb.
Alla får även göra varsitt mål.
Leo kände med 30 min kvar att han inte ens behövde vara tillgänglig så han satte sig på bänken och roade sig med andra grejer, han kände sig inte så spelsugen och var uppriktig med det, mycket fint att ha spelare som Leo i laget. Inte bara för såna situationer, vi vet att om han hade bytts in hade han varit svettigare än Eric Hultman efter en promenad till medis en lördagförmiddag innan bajenmatch, så mycket som Leo springer.

Annars mycket kul att se så mycket folk på plats.
Lumares sångfåglar har uttökat artilleriet och lät mer än aldrig förr.
Bruniers grabbar var tyvärr inte på plats pga protest då de anser att 4 poäng är för många tappade poäng denna säsong, vi gav dem svar på tal!
JB-Ultras med Jeppe Rooth i täten stannade hemma i orten drickandes tonic - ett felbeslut.
Annars hade vi den annars super-trogne Sebastian Mexicano sittandes på soptunnan bredvid bänken, vi hade Wittberg med grabbarna på tjockisläktarn och sen hade vi otroligt nog Pappa Falchi på plats. Falconista i handen och ett leende i ansiktet, speciellt när Pappa Junior gör en balja, med vänstern dessutom.

Publiken bjöds på fotbollsgodis både genom vackert defensivt arbete, fantastisk bra och effektiv fotboll framåt och suveränt lugn i alla lagdelar där vi spelade ENKEL fotboll så gott som hela matchen.
Hade vi spelat såhär i alla matcher hade vi som Hephata har, full pott i poäng. Nu får vi jobba ännu hårdare kommande 2 veckorna då vi först gästar tabell2an nästa fredag.
Sen tar emot tabell1an hemma torsdagen efter det.

Vi tackar Sickla, domaren och den fantastiska publiken för en fin kväll.

7-1, med bud på mer.

*** Sebastian Hernandez. WOW. Krönte med en fin frispark i slutminuterna.
** Backlinjen, Chris, Bappe, Bose, Gus - WOW.
* Krille & Adde - Magnifika arbetsinsatser och inblandade i nästan alla målen. Adde krönte med en tre-60-cp-spark.
* Laget! Hela laget, vilken arbetsinsats över hela banan, från målvakt till anfallare, alla som kom in alla som gick av. TACK!


#Gulaberget
#ForzaJB
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Sebastian Hernandez 1 1 1 0 0 2
Gus Strömfelt 1 0 2 1 0 2
Viktor Govenius 1 0 2 1 0 2
Adrian Rex Berglind 1 1 0 0 0 1
Alex "Kina" Andersson 1 1 0 0 0 1
Hampus Johansson 1 1 0 0 0 1
Linus Dahlgren 1 1 0 0 0 1
Mattias Falchi 1 1 0 0 0 1
Sebastian Wigren 1 1 0 0 0 1
Kristian Lindroos 1 0 1 0 0 1
Markus Lindberg-Baptiste 1 0 1 0 0 1
Christopher Larsson 1 0 0 0 0 0
Leo Orellana 1 0 0 0 0 0
Mikael Bose 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Oscar Gyllenberg 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 4 sep 2016, 17:00 Sickla IF - Jarlabergs IF 1 - 2